WALTER

Drs. Walter D.A. van Kaam

...dat ben ik dus! Een korte samenvatting van het voorafgaande:

Ik ben ter wereld gekomen in Bergen op Zoom op 26 juni 1968.

Via het

RK Gymnasium Juvenaat Het Heilig Hart 


kwam ik op de

Erasmus Universiteit te Rotterdam


waar ik in 1995 afstudeerde als Algemeen Econoom in de Economische Orde, Economische Organisatievormen en Industriële Organisatie. 

Na wat korte bancaire omzwervingen was mijn eerste echte baan bij

Stichting Nationale Sporttotalisator (De Lotto)

1996: Jr. Productmanager Lotto. Daarnaast voltooide ik de opleidingen NIMA Direct Marketing A en NIMA Direct Marketing Management.

Vervolgens maakte ik een switch naar

Novib

(Nu: Oxfam-Novib)

In 1998 werd ik er Fondsenwerver, later Hoofd Fondsenwerving. Tevens Voorzitter van het Platform Samenwerkende Fondsen op Internet (P.S.F.I), dat ten grondslag lag aan het ontstaan van de goede doelen portalsite www.fondsen.org. Ook voltooide ik de opleidingen NIMA A en NIMA B,

waarna ik overstapte naar

Het Nederlandse Rode Kruis

2001: Hoofd Fondsenwerving. Ook was ik penningmeester van de Gezamenlijke Nalatenschappen Campagne, een samenwerkingsverband van toentertijd 13 grote charitatieve instellingen. In 2004 was ik nauw betrokken bij de totstandkoming van de grootschalige fondsenwerving-actie Serious Request, samen met  Radio 3FM, beter bekend als 'Het Glazen Huis'.

Het werd weer tijd voor wat anders en dus kwam de overstap naar

adfinitas Relationship Fundraising


2005: Managing Partner/ Directeur Nederland van een internationaal opererende Fundraising Agency met vestigingen in Nederland, Frankrijk (2), Duitsland en Engeland, waarvoor ik werkte met klanten als de Hartstichting, Reumafonds, Revalidatiefonds, Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek, SOS Kinderdorpen, Hospitaalbroeders, Maag  Lever Darm Stichting en WorldVision.

Ook werd ik een veelgevraagd spreker voor workshops over fondsenwerving, onder anderen die van het Vakblad Fondsenwerving. 

Maar eens komt het moment dat je het allemaal zelf wilt doen. Dat was voor mij in 2010. Toen begon ik met...

Sestertius Fundraising Consultancy

met klanten als International Child Support, Vereniging Wereldkinderen, Het Nederlandse Rode Kruis, Milieudefensie,  Hersenstichting, Dierenbescherming, Dierenlot, Eigen Kracht Centrale, Vrije School Den Haag, Greenpeace, Dutch Cell Dogs, Support Casper, Feyenoord Foundation en vele anderen.

Sinds 2010 ben ik ook Docent Online Fondsenwerving voor de opleiding Fondsenwerving B van IF-Academy.


Het was een mooi jaar, want ik begon op 14 oktober 2010 met dit blog, Fundraiser Online.

In 2011 en 2012 ben ik ook nog Docent Fondsenwerving A van IF-Academy geweest.

En privé?

Ik ben getrouwd en de trotse vader van 3 kinderen. Naast mijn passie voor Goede Doelen, Fondsenwerving en Internet/Sociale Media, heb ik een minstens even grote passie  voor hockey, dat ik 33 jaar zelf gespeeld heb en nu vooral als scheidsrechter beleef, en ben ik gek op zeilen en lezen.

Zo, genoeg over mij! Geniet vooral van wat ik te schrijven heb op dit blog, en mocht ik je ooit kunnen helpen met een fondsenwervend vraagstuk, neem dan even contact op! 


...en af en toe word je geconfronteerd met je verleden. Zoals door Tessa, deze door-to-door fundraiser voor Het Nederlandse Rode Kruis! Toppertje!