Goede Doelen Instagram Top 100 [Nov 2019]

Het is weer tijd voor een nieuwe meting van het aantal volgers van goede doelen op Instagram. Met natuurlijk maar één vraag: Zet de trend door en blijft het grote groeitempo dat ik eerder dit jaar constateerde zich voortzetten?

Samenstelling

De waarnemingslijst is bij deze meting wel toegenomen maar geen van de nieuwe aanmeldingen kwam nu al in de Top 100 terecht. Dat komt vooral omdat de ondergrens voor opname ook dit kwartaal fors toenam, van 1.242 naar 1.427 volgers.

Toch zijn er enkele nieuwe toetreders te melden. Dat zijn Trees for All en ActionAid. Het gaat ten koste van Huidfonds en Kinderpostzegels, die hun plek in de Top 100 verliezen.

Resultaten

Ten opzichte van het vorige kwartaal steeg het aantal volgers van de Top 100 met 234.616 (+ 7,2%) naar een totaal van 3,48 miljoen. Zonder de hele grote top twee bedroeg de stijging 70.714, een stijging van 10,3%. De groei is daarmee net iets lager dan het vorige kwartaal.

Hierbij zijn echter twee kanttekeningen te maken:
  • Om praktische redenen ben ik genoodzaakt geweest deze meting 9 dagen eerder te maken dan gebruikelijk, waardoor dit kwartaal in aantal dagen iets kleiner is dan het vorige (83 dagen vs 92 dagen). Indien ik hiervoor corrigeer, uitgaand van een lineaire dagelijkse groei, zou de groei net groter zijn geweest dan geconstateerd bij de vorige meting.
  • Drie organisaties laten een daling zien van gezamenlijk bijna 2.000 volgers, een beeld dat we niet eerder zagen. Ook dit drukt vanzelfsprekend de resultaten.
Alles bij elkaar zie ik dus een ontwikkeling die zich nog altijd voortzet. De snelle groei van Instagram blijft aanhouden.

Verschuivingen

Natuurlijk laat de lijst ook nu weer enkele verschuivingen zien:
  • De Dierenbescherming klimt van 7 naar 6, ten koste van de Cruyff Foundation
  • Amnesty passeert het Rode Kruis en Free a Girl en stijgt van 16 naar 14
  • Islamic Relief verliest een fors aantal volgers en daalt daardoor van 17 naar 22
  • KiKa stijgt van 45 naar 38
  • Wakker Dier stijgt vijftien plaatsen, van 63 naar 48 
  • Het Diabetesfonds stijgt van 70 naar 59
Conclusie

De groei van de Instagram Top 100 zet zich nog steeds voort.

Zoals ik in eerdere posts al schreef, zie ik op de achtergrond bij iedere meting meer goede doelen die toetreden, ook nu weer, en over de hele linie een forse toename van het aantal volgers. 2019 is nu al het jaar waarin de goede doelen accounts het sterkst gestegen zijn, en we hebben dit jaar nog bijna twee maanden te gaan...

De lijst



Vragen over de samenstelling? Kijk hier of mail naar fundraiseronline@sestertius.nl .


 

Heb je Fundraiser Online al bezocht op Facebook?
Op mijn Facebook pagina vind je nog veel meer interessante informatie voor fondsenwervers!

Follow Me on Facebook

Volg Fundraiser Online ook op Twitter
Follow FundraiserOnl on Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten