Crowdfunding voor sportverenigingen

Citius, altius, fortius. 

Het is het beroemde motto van de Olympische Spelen, ooit bedacht door Pierre de Coubertin. Sneller, hoger, sterker. De essentie van sport, weergegeven in drie woorden.

Dat geldt ook voor sportverenigingen. Welke sportvereniging heeft immers geen ambities? De wens om te groeien, betere prestaties te leveren, zijn opleidingen of accommodatie te verbeteren.

Daartoe is een nieuw crowdfunding platform beschikbaar: Steundeclub.nl

Crowdfunding

De laatste jaren lijkt het wel of 'crowdfunding' dé oplossing voor ieder financieringsprobleem is geworden. Dat is natuurlijk niet zo, getuige ook de vele mislukte initiatieven. Er wordt wel heel snel geroepen dat we de benodigde middelen even via crowdfunding bijeen zullen brengen.

Hoe het wel werkt weten we inmiddels ook. Het succes van crowdfunding begint in de praktijk eigenlijk altijd met de mogelijkheid om mensen te betrekken en te mobiliseren.

En laat dát nu net een kerncapaciteit van een sportvereniging zijn. Vrijwilligers in actie krijgen, doelen stellen, prestaties leveren...vele duizenden verenigingen in Nederland doen wekelijks niets anders.

Sportverenigingen

Het zijn financieel lastige tijden voor veel sportverenigingen. Sponsorinkomsten staan onder druk, gemeentelijke subsidies worden geschrapt, de huurprijzen van accommodaties stijgen.

Actieve verenigingen proberen werkelijk alles uit de kast te halen om hun ambities en die van individuele leden niet naar beneden bij te moeten stellen. Er wordt op allerlei manieren getracht om extra inkomsten te vergaren.

Het gaat daarbij vaak om zeer concrete doelen: Een nieuw (kunstgras)veld, verbeteringen aan het clubhuis, spelmaterialen of een nieuw scorebord. Overzichtelijke projecten, ideaal materiaal voor crowdfunding.

Nieuw platform

Een laagdrempelige crowdfunding platform voor sportverenigingen ontbrak echter nog. Terwijl het hier juist om doelgroepen gaat die vaak zeer actief zijn in sociale media, midden in de samenleving staan en juist in staat zijn grote groepen betrokkenen te mobiliseren.

Daarin voorziet Steundeclub.nl nu.


De lancering is bepaald niet onopgemerkt gebleven!

De eerste 9 sportverenigingen zijn inmiddels gestart en binnen 5 dagen heeft de eerste vereniging, HAAG Atletiek zijn gestelde doel al gehaald...en zoals een sportvereniging betaamd, zelfs ruimschoots overschreden!

Hoe werkt het?

Iedere club kan een eigen clubpagina aanmaken. Daarbinnen kan je, naast doneren, verschillende crowdfunding projecten opstarten in je eigen omgeving. Projecten zijn makkelijk te delen en te verspreiden.

De website is voorzien van een toolbox, waarin veel facetten van crowdfunding aan de orde komen. Daarnaast is er nog een aparte 'wiki' , waarin je nog veel meer tips & tricks kan vinden.

De kosten zijn laag: € 99,- per jaar en 7,5% van de inkomsten uit donaties. Je loopt de dus als vereniging nauwelijks risico!

Sportverenigingen...aan de slag!

Vrijwel iedere vereniging heeft zo zijn eigen behoeften. Dit platform biedt alle mogelijkheden om hier invulling aan te geven, ook in deze lastige tijden.

En het is ook nog verschrikkelijk leuk om samen je doel te bereiken. Want net als sport, verbroedert ook een geslaagde crowdfunding campagne!



Heb je Fundraiser Online al bezocht op Facebook?
Op mijn Facebook pagina vind je nog veel meer interessante informatie voor fondsenwervers!

Follow Me on Facebook

Volg Fundraiser Online ook op Twitter
Follow FundraiserOnl on Twitter
   

1 opmerking:

  1. Crowdfunding is vaak de ideale manier om via het publiek geld te verzamelen! Vaak is het wel zo dat crowdfunders een sociaal karakter hebben waar mensen zich mee kunnen identificeren! Sportverenigingen zijn hiermee een perfect voorbeeld!

    BeantwoordenVerwijderen