Goede Doelen X Top 100 [Aug 2024]

Zoals dit kwartaal helaas eerder gebeurde heb ik ook de publicatie van de kwartaalmeting van de Goede Doelen X Top 100 uit moeten stellen. Maar niet getreurd, hij is er alsnog!

Het is al een tijdlang een trieste aanblik, van met name verdwijnende, inactieve en krimpende accounts. Maar dat geldt nog altijd niet voor alle accounts. Dus ga ik nog even door met het volgen van de ontwikkeling.

Samenstelling

Helaas is er ditmaal geen tijd voor een gedetailleerde uitleg van de ontwikkeling.

Bij deze meting verdwenen er ook weer een aantal inactieve accounts uit de waarnemingslijst en zijn er opnieuw accounts waarvan ik heb moeten constateren dat ze niet langer actief zijn. Het leidt onderaan de streep tot 5 nieuwe toetreders in de Top 100. 

Resultaat

Het aantal volgers van de Top 100 krimpt opnieuw, met 27.921 (-0,8%) naar een totaal van 3.377.916. Niet schrikbarend dus. Het is een voortzetting van de trend die we al langer zien.

De meeste accounts zien hun volgersaantal iets teruglopen. Toch zijn er nog altijd 27 die in staat blijken hun volgersaantal in stand te houden of die het aantal volgers zelfs zien toenemen. Het kan dus nog wel.

Ontwikkeling?

De grote vraag is natuurlijk wat er gaat gebeuren met X. Inmiddels zien we dat X in BraziliĆ« verboden is, en ook binnen de EU wordt er met een schuin oog gekeken naar die ontwikkeling. X blijft onder vuur liggen en dat zal voorlopig wel zo blijven. 

Zoals ik al eerder stelde, verwacht ik dat er na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november meer duidelijkheid gaat komen over de toekomst van X. Tot die tijd blijft het afwachten... 

De lijst




Vragen over de samenstelling? Wil je ook in de lijst? Kijk eerst hier en mail dan naar fundraiseronline@sestertius.nl .

   
  






Geen opmerkingen:

Een reactie posten