Facebook Timeline Covers

De ontwikkeling van Facebook staat bepaald niet stil. Terwijl ze naar verwachting in de loop van dit jaar door de 1 miljard gebruikers gaan, blijven ze nieuwe stappen maken. Een recente stap is Facebook Timeline. Hiermee wordt je Facebook profiel een stuk aantrekkelijker vormgegeven. 

Nieuwe ontwikkelingen van 'het product' Facebook leiden bijna altijd tot vele nieuwe manieren om er gebruik van te maken. De laatste weken zien we een hype ontstaan rond één van de toevoegingen aan de Timeline, de zogenaamde Facebook Timeline Covers oftewel de profielomslag, waar een aantal goede doelen slim op ingesprongen is...

De overstap naar de 'Timeline' is snel gemaakt. Ik heb het inmiddels zelf ook gedaan. En ik moet zeggen...het bevalt me goed. Facebook Timeline is veel overzichtelijker en oogt een stuk rustiger.

Een onderdeel van de Timeline is de mogelijkheid een 'cover' of 'omslag' toe te voegen boven je profielfoto. Je profiel ziet er een stuk aantrekkelijker uit met een dergelijke omslag. In de loop van de komende maanden zullen we ook in Nederland steeds meer gebruikers van Facebook hun profiel zien wijzigen naar een Timeline...met cover!

Leuk, maar hoe kom je nu aan zo'n omslag? Er zijn een paar opties:
  1. Je maakt er zelf één. De meeste mensen hebben echter geen idee hoe je dat aan moet pakken.
  2. Je zoekt er één die je kan gebruiken bij een aanbieder van 'covers'.
Natuurlijk zijn er al weer heel wat partijen die, al dan niet betaald, Facebook Timeline Covers aanbieden.

Niemand wil natuurlijk een 'standaard-cover'. Die zegt namelijk helemaal niets over jou.

In de VS hebben een aantal goede doelen dit inmiddels ingezien en ze maken hier handig gebruik van door zelf covers aan te bieden. Dit biedt je supporters immers de mogelijkheid om hun betrokkenheid bij de organisatie te tonen. En voor de goede doelen in kwestie is het een 'gratis' vorm van reclame.

Heather Mansfield heeft er in deze post 9 op een rijtje gezet.

John Haydon legt in deze post uit hoe je zelf Facebook Timeline Covers kunt maken. Let op dat hij ook verwijst naar de algemene voorwaarden van Facebook die verbieden dat je aan 'hard selling' doet, dus oproepen om een donatie te doen in de cover mag niet!

Mij spreekt het erg aan. Het is nu wachten op de eerste Nederlandse Goede Doelen die met 'covers' komen. Wie is de eerste? Wie gaat er het meest creatief mee om?

In deze post vind je alvast 40 creatieve toepassingen om je te inspireren!

Tot het zover is gebruik ik er één van WWF. Dat ziet er zo uit...
 
 

Volg je Fundraiser Online op Twitter?

 
Follow FundraiserOnl on Twitter
   

1 opmerking:

  1. Goed artikel ik was aan het zoeken op timeline covers zelf maken, om te kijken of er wat over te vinden is. Veel mensen weten de afmeting niet maar daar is nu een leuke tool voor, Je kan je eigen afbeelding of foto mengen in een andere dus ook logo's etc. watzewillen.nl is daar de eerste mee in Nederland zover ik weet.

    BeantwoordenVerwijderen