7 niet te missen onderzoeken voor fondsenwervers

Je kennis op peil houden is cruciaal voor iedere marketeer, dus ook voor fondsenwervers. In de afgelopen weken zijn er weer een hele serie onderzoeken gepubliceerd die de moeite van het lezen zeker waard zijn. 

Om te voorkomen dat je ze mist, heb ik een aantal meer dan interessante rapporten op een rijtje gezet. Het kost je een uurtje, maar dan ben je ook echt weer helemaal bij...


 1. Great Fundraising (Adrain Sargeant & Jen Shang) 
  • In opdracht van Clayton Burnett werd een groot onderzoek gedaan naar de vraag: Wat is het verschil tussen 'good fundraising' en 'great fundraising'. Opmerkelijke resultaten die wereldwijd toepasbaar zijn voor goede doelen. Een absolute aanrader, print 'm uit en leg het op het bureau van je algemeen directeur!
 2. Nederlands Donateur Panel (maart 2013)
  • De laatste ontwikkelingen in het (dalende) donateursvertrouwen vind je in deze rapportage. Een must voor iedere fondsenwerver!
 3. E-mail benchmark 2013 
  • Rapid Sugar en e-Village publiceerden dit onderzoek naar de ontwikkeling van e-mail marketing in Nederland.
 4. eNonprofit Benchmarks Study  
  • Van M+R is dit onderzoek naar de laatste ontwikkelingen van e-mail marketing bij goede doelen in de VS. Zodat je weet wat er in het verschiet ligt.
 5. GfK Jaargids 2013 
  • Onderzoeksbureau GfK publiceert ieder jaar een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Benelux, met daarin ook aandacht voor de ontwikkeling van goede doelen. 
 6. World Giving Index 2012
  • CAF, een in de UK gevestigd goed doel maakt jaarlijks een overzicht van het wereldwijde geefgedrag. Waar en hoe wordt het meest gegeven, welke regio's ontwikkelen zich het snelst?
 7. Money for Good UK
  • Van NPC komt dit onderzoek naar houding, gedrag en motivatie van particuliere donoren in de UK.
Kortom...genoeg leesvoer voor de komende dagen!


Fundraiser Online op Facebook?
Op mijn Facebook pagina vind je nog veel meer interessante informatie voor fondsenwervers!

Follow Me on Facebook

Volg Fundraiser Online ook op Twitter
Follow FundraiserOnl on Twitter

2 opmerkingen:

 1. Kwam zojuist het volgende tegen over het laatste rapport dat je noemt:

  Fundraising Detective: "Adrian Sargeant critiques the Money for Good UK report. Great reading for anyone interested in fundraising research and an important warning about believing everything you read."

  Adrian Sargeant: "The recent Money for Good / New Philanthropy Capital report, ‘Understanding Donor Motivation and Behaviour’ should be withdrawn. It fails to add in any way to our knowledge of either topic and worse, provides ‘information’ that could be immensely damaging to the very charities they profess to be trying to help."

  http://www.institute-of-fundraising.org.uk/blog/why-getting-the-right-data-and-researchers-is-key/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Reinier,

   Dank, ook namens de lezers van Fundraiser Online, voor de toevoeging, die had ik in ieder geval nog niet gezien. Goede waarschuwing!

   Verwijderen