Goede Doelen LinkedIn Top 100 [Mei 2022]

De nieuwe meting van de LinkedIn Top 100 heeft ieder kwartaal eigenlijk maar één vraag. Gaat de groei van LinkedIn nog steeds zo hard? 

Het antwoord luidt steevast: 'Ja!'. 

Ook nu weer, zo kan ik alvast verklappen. Het gaat simpelweg nog steeds heel goed met de de ontwikkeling van de LinkedIn Top 100. Maar hadden we echt iets anders verwacht?

Veel interessanter is de vraag of er sinds half-februari een 'Ukraïne-effect' waarneembaar is. Want dat zou je wel mogen verwachten, toch?

Samenstelling

De samenstelling van de LinkedIn Top 100 is nog altijd gebaseerd op de oorspronkelijke waarnemingsgroep. Die schuift eigenlijk alleen maar dichter op elkaar, waardoor het vooral onderin de lijst dringen is om net wel of net niet opgenomen te worden. 

Bij deze metingen vallen er drie organisatie net buiten de lijst. Dat zijn Reuma Nederland, SOS Kinderdorpen en Spieren voor Spieren. Nieuw in de lijst zijn HandicapNL, Wilde Ganzen en Movies that Matter. 

De ondergrens voor opname stijgt natuurlijk ook weer en gaat van 2.270 naar 2.422 volgers. 

Resultaat

Het totaal aantal volgers van de Top 100 bedraagt bij deze meting 1.073.307. Dat is een toename van 60.414 volgers, vergelijkbaar met het vorige kwartaal. 

Net als toen zien we in de Top 100 ook geen rode cijfers en is de groei weer vrij goed verdeeld. Echte uitschieters die het beeld zouden kunnen vertekenen zijn er bij de eerste aanblik niet.

Grote groeiers

De reguliere lijst van grote groeiers ziet er dit kwartaal als volgt uit;


Het meest opmerkelijk is waarschijnlijk dat de nummer 1 in de Top 100 niet in deze lijst voorkomt. 

Maar wat mij vooral opvalt is dat met het verschijnen van het Rode Kruis, VluchtelingenWerk en Cordaid drie van de vier nieuwe vermeldingen haast niet los gezien kunnen worden van de ontwikkelingen in Ukraïne. 

Verschuivingen

Ook de lijst met verschuivingen geeft een opmerkelijk beeld. Nog niet zozeer bovenin de lijst, waar het Rode Kruis en WarChild stuivertje wisselen op positie 8 en 9 (bij de vorige meting was het precies andersom) en Wetlands International de Top 20 binnenkomt op plaats 19.

Maar verderop in de lijst valt vooral op dat de meeste organisaties één of twee plekken stijgen of dalen, met uitzondering van deze drie organisaties:

  • Stichting Vluchteling gaat van 62 naar 50 (+12)
  • Free Press Unlimited gaat van 64 naar 52 (+12)
  • en Dokters van de Wereld gaat van 89 naar 78 (+11)

Als dat geen 'Ukraïne-effect' is weet ik het ook niet meer! 

Conclusie

Bij de vorige meting schreef ik dat het 'een beetje saai' werd, zo'n aanhoudende goed nieuws stroom. Toen had ik nog niet voorzien dat de wereld er drie maanden later anders voor zou staan. Weliswaar doet LinkedIn het nog altijd goed, daar is weinig aan veranderd, maar een Ukraïne-effect is zeker waarneembaar! En daar ben ik, hoe beroerd de aanleiding ook is, eigenlijk heel blij om, want blijkbaar weten mensen op dit soort momenten wel de weg naar relevante organisaties te vinden!

Met een hersteld vertrouwen in de mensheid en de goede doelen doelen die zij nastreven kijk ik dus uit naar de volgende meting.

De lijst


 

Vragen of opmerkingen of wil je ook in de lijst? Lees eerst de pagina met informatie over opname en mail dan naar fundraiseronline@sestertius.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten