Goede Doelen LinkedIn Top 100 [Nov 2022]

Kwartaal na kwartaal vliegt het aantal volgers van de LinkedIn Top 100 omhoog. Terwijl alle andere sociale media wereldwijd onderwerp van gesprek en discussie zijn, lijkt LinkedIn zich overal aan te onttrekken en groeit het in relatieve rust gestaag door. Ook in goededoelenland. 

Zien we al een kentering van dat beeld naderen? Voorlopig niet...

Samenstelling

Bij de laatste metingen, in augustus en mei, zagen we dezelfde honderd accounts in de Top 100 verschijnen. Dat beeld is nu anders. Bij deze meting hebben twee accounts, Stichting DierenLot en Child Helpline International, de Top 100 betreden. Dat gaat ten koste van ALS Nederland en Jantje Beton, die hun plek verliezen.

De ondergrens voor opname is opgetrokken van 2.613 naar 2.843 volgers 

Resultaat

De nieuwe Top 100 telt bij deze laatste meting van 2022 in totaal 1.205.127 volgers. Dat is een forse toename van 71.301 volgers ten opzichte van de vorige meting. In relatieve zin bedraagt de groei dit kwartaal 6,3%, waar die in de zomer nog 5,6% was. 

Deze groeicijfers maken pas echt indruk als we de huidige stand vergelijken met die van november 2021, een jaar geleden dus. Toen had de LinkedIn Top 100 951.578 volgers. Binnen een jaar is dit aantal dus met met bijna 27% (!) gegroeid. Welk ander volwassen sociaal medium laat deze groeicijfers zien?

Groeiers

Natuurlijk is er ook nu weer een lijst van accounts die hun volgersaantal de afgelopen drie maanden het hardst zagen stijgen. 


Deze lijst is niet zo spannend, want we treffen bijna exact dezelfde namen aan als een kwartaal eerder. En zij die nieuw in de lijst zijn, namelijk Mind, IVN en European Cultural Foundation, stonden bij de vorige meting op de plekken 13 t/m 15 in deze lijst, dus hun verschijnen is ook niet zo opmerkelijk.

Het roept bij mij de, vooralsnog onbeantwoordde, vraag op of er een direct verband is tussen omvang (het aantal volgers) en groei (de toename van het aantal volgers) van een account. Want die schijn is er, al kan ik 'm niet hard onderbouwen en zie ik ook wat 'zwarte zwanen'.

Verschuivingen

De Top 10 laat twee veranderingen zien: 

  • Hivos stijgt naar plaats 5, ten koste van het Van Gogh museum dat naar positie 6 zakt.
  • Ambulance Wens gaat naar plek 9, waardoor War Child naar de 10e plaats zakt.

Daaronder zien we een aantal stijgers die dit kwartaal aandacht verdienen:

  • Amnesty International gaat van 29 naar 26
  • Trees for All stijgt van 44 naar 41
  • het Humanistisch Verbond gaat van 80 naar 75
  • De snelste stijger is dit kwartaal de Vereniging Balans, die van 82 naar 76 gaan
  • En tot slot springt Wakker Dier van 91 naar 86

Conclusie

De resultaten van de LinkedIn Top 100 worden alsmaar beter. Met inmiddels 1,2 miljoen volgers van de Top 100 wordt het kanaal steeds belangrijker voor Goede Doelen. 

Mijn verwachting? Dat dit alleen maar toe gaat nemen. Maar of die verwachting uitkomt? Dat zien we de komende kwartalen vanzelf...

De lijst


 

Vragen of opmerkingen of wil je ook in de lijst? Lees eerst de pagina met informatie over opname en mail dan naar fundraiseronline@sestertius.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten