6e Twitter Meting Goede Doelen [augustus 2012]

Voor de 6e keer  heeft Fundraiser Online een overzicht gemaakt van de ontwikkeling van de Nederlandse goede doelen op Twitter in het afgelopen kwartaal. Zoals gebruikelijk onverdeeld in een rapportage over de ontwikkeling van 'de grootste 100 eigen fondsenwervers' en een lijst van de 250 grootste goede doelen op Twitter, die later deze week volgt.

Deze 6e meting levert wel verrassende resultaten op. Er lijkt zich een trendbreuk af te tekenen!


We beginnen met een blik op de ontwikkeling van de 'homogene groep', de groep van 100 organisaties waarvan de ontwikkeling sinds mei 2011 ieder kwartaal gevolgd wordt.

Activiteit
  • Nog altijd neemt het aantal actieve accounts toe. Inmiddels hebben 91 van de 100 organisaties een Twitter account. Nieuw in de lijst is MS-Research.
  • Voor het eerst is het afgelopen kwartaal het aantal tweets (iets) gedaald.

Volgers
  •  Het aantal volgers groeit nog steeds, maar...
  • De groei per kwartaal neemt voor het tweede kwartaal op rij af!
  • In het afgelopen kwartaal groeiden er 12 organisaties met meer dan 25%, dat waren er een kwartaal eerder nog 28! 


Volgers per actieve organisatie
  • Het gemiddeld aantal volgers per actieve organisatie groeit nog steeds, maar ook hier zien we, in lijn met het voorgaande, een groeivertraging.


Volgen
  • Er worden ook weer wat meer accounts gevolgd. 
  • Maar we zien wel dat de groei minder hard is (+8%) dan de groei van het aantal volgers (+12%), wat een aanwijzing is dat er nog steeds 'beperkt teruggevolgd' wordt!
 
Tweets per volger
  • Tot slot valt op dat het aantal tweets per volgers aan het oplopen is.  


Conclusie

Het afgelopen kwartaal treed er een duidelijke groeivertraging op in de ontwikkeling van het aantal volgers. Onduidelijk is echter nog wat hier oorzaak is en wat gevolg. We zien aan de kant van de organisaties ook een afnemende activiteit (zowel in aantallen tweets als in 'terugvolgen') op Twitter.

De komende tijd moet uitwijzen wat hiervan de oorzaak is. Verliest men interesse? Is het de vakantieperiode? Is er minder activiteit van volgers? Er zijn veel oorzaken te bedenken, maar bewijsbaar is er nu nog niets.

Later zullen we ook zien hoe deze ontwikkelingen zich verhouden tot de ontwikkeling van de Top 250!Follow Me on Facebook

Heb je Fundraiser Online al bezocht op Facebook?
Op mijn Facebook pagina vind je nog veel meer interessante informatie voor fondsenwervers!


Volg Fundraiser Online op Twitter
Follow FundraiserOnl on Twitter

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten