Wat onze sector doet...

...is indrukwekkend, dat weten wij natuurlijk allemaal al heel lang. Maar omdat het anderen niet altijd zo duidelijk is en we dat graag uit willen dragen, is het goed om de feiten toegankelijk op een rijtje te zetten. In de U.S.A. hebben ze dat begrepen, getuige deze video:


Ik vind het indrukwekkend. Tegelijkertijd is het verontrustend dat wij in Nederland niet in staat zijn om onze toegevoegde waarde als branche zo duidelijk te formuleren.

Misschien een ideetje voor voor de VFI of het IF? Een korte video met de impact van charitatieve instellingen in Nederland? Voor lobby doeleinden kan het in ieder geval geen kwaad om e.e.a. eens zo helder in beeld te brengen en ik kan mij zo voorstellen dat ook in het onderwijs een dergelijke film heel wat impact kan hebben.

De aanval is nog altijd de beste verdediging, trots uitstralen op wat we met elkaar bereiken is veel beter dan ons continu in de verdediging laten drukken. Ik geloof oprecht dat deze benadering echt  tegenwicht kan bieden aan 'linkse hobby's' en 'strijkstokken', veel meer dan weer een commissie instellen.

Laten we ook hier van leren. We bereiken heel wat en daar mogen we met elkaar best trots op zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten