EXTRA POST: nog 2 dagen en dan...


Tsja, ik was erbij toen het allemaal begon, al was het aan de zijlijn, maar als oud fondsenwerver voor het Rode Kruis, wiens hart er nog steeds naar uit gaat,  kan ik het toch niet laten om jullie aller aandacht en vooral...INSPANNING...te vragen voor wat voor mij de mooiste actie in Nederland voor een goed doel is.

Zeven jaar geleden, in december 2004, net voor de Tsunami in Z.O. Azië, die daarna al onze aandacht opeiste, overviel het succes van 'Het Glazen Huis' ook ons als fondsenwervers bij het Rode Kruis. Radio 3FM bracht iets monumentaals tot stand. Claudia, Chiel en Wouter mobiliseerden vanuit Utrecht heel Nederland voor het Rode Kruis. Julie, mijn toenmalige Rode Kruis collega, bracht de kerstdagen door tussen de emmers klein geld. Geld, dat spontaan bij het Glazen Huis was afgegeven, letterlijk tussen de ruiten doorgeduwd was.

Nu, zeven jaar later, strijden steden in Nederland om het voorrecht om het Glazen Huis in hun gemeente te mogen ontvangen en was dit jaar Eindhoven de gelukkige. Ook wordt er een Glazen Huis gebouwd in Kenia, België, Zwitserland en Zweden... WOW!

We hebben weer een heel jaar moeten wachten, maar met het vallen van de sneeuw, de geur van gluhwein in onze neus, zittend voor het haardvuur bij de kerstboom is het weer bijna zover...

Dus vraag ik jullie namens 3FM en Het Nederlandse Rode Kruis om NU actief te worden en tenminste één van de volgende dingen te doen:

  1. Doneer nu!
  2. Vraag een plaat aan
  3. Leen je homepage uit 
  4. Plaats Banners 
  5. Start zelf een actie 
...oftewel...niet langer nadenken...DOEN!

...en voor wie veel meer wil weten over dit prachtige evenement:
Wikipedia over Serious Request

1 opmerking:

  1. Walter, tof dat je deze actie onder de aandacht brengt op je blog. Nog een paar dagen en dan barst het los. Als je inhoudelijk meer wilt weten over het thema en de activiteiten van het Rode Kruis dan kan je die vinden op www.rodekruis.nl/3fmseriousrequest

    Groet van een trouwe volger!

    BeantwoordenVerwijderen