15 x Timeline Inspiratie voor Goede Doelen

Vanochtend heb ik het nog maar eens gecheckt. Van de 208 Nederlandse Goede Doelen in de meest recente meting van Fundraiser Online zijn er nog altijd 107 niet geswitcht naar Facebook Timeline. Met nog 4 dagen te gaan voordat Facebook de omschakeling zelf doorvoert begint de tijd voor meer dan de helft van de organisaties nu wel te dringen.

Toch kwam ik ook weer hele leuke invullingen tegen. Voor hen die nog moeten omschakelen kan dit misschien op de valreep nog inspiratie opleveren...

Omschakelen wil overigens nog niet zeggen dat iedereen nu een prachtige cover foto heeft. 10 organisatie zijn wel naar Timeline overgegaan, maar hebben nog geen foto toegevoegd.

En dan zullen we het nog maar niet hebben over het aantal organisaties waarvan de foto niet aan de richtlijnen van Facebook voldoet! Ik wijs nog maar eens op het blog van vorige week: 8 oplossingen voor Timeline valkuilen , die ik overigens later vandaag nog zal updaten.  

In een eerdere post, 9 Timeline Covers van-Nederlandse Goede Doelen  , had ik beloofd terug te komen op leuke, goede,slimme of inspirerende Timeline Cover Foto's van Nederlandse Goede Doelen. Deze kwam ik de afgelopen dagen tegen:

De mooiste vind ik tot op heden de Timeline van WSPA. Goede kwaliteit foto, slim en mooi de onderkant van de foto gebruikt (als je een Facebook pagina opent zie je nooit de hele foto, daarvoor moet je scrollen) en goed gebruikt gemaakt van de app-foto's!


Proefdiervrij is omgeschakeld en heeft muis Dennis gehandhaafd. Ik blijf het heel aansprekend vinden!Ook de covers van Mercy Ships spreekt me wel aan.
Opvallend vond ik combinatie van profielfoto en timeline cover van het Cobra Museum. Geen logo, dat hoeft ook helemaal niet, alleen jammer van het kleurverschil.Kleurrijk en 'opvallend anders' is de cover van Aflatoun
Be More heeft het over een andere boeg gegooid en veel informatie in de cover gestopt.Heel wat organisaties hebben een creatieve invulling gegeven aan de combinatie van profielfoto en coverfoto. Bekijk Stop Aids Now!, World Servants en IKV Pax Christi maar eens....

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van 'alleen een mooie foto', omdat dat erg weinig toevoegt, anders dan dat het 'een gevoel voor de organisatie oproept', maar als je je toch tot een foto beperkt, kan die nog wel net even meer communiceren. Mooie voorbeelden daarvan zijn te vinden bij Hulphond Nederland, Stichting Roparun en Kinderpostzegels.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je niet over goed materiaal beschikt, even geen tijd hebt of geen inspiratie. Dan kan je er altijd nog voor kiezen om je te beperken tot een logo, zoals Aids Foundation East-West, Youth for Christ en de Richard Krajicek Foundation op eigen wijze gedaan hebben:Al met al weer heel wat inspiratie en idee├źn. Met nog enkele dagen te gaan kan je hier mee aan de slag!

Nog meer Timeline covers vind je op mijn Pinterest board:  Non Profit Timeline CoversIk wil heel graag 30 likes hebben, zodat ik meer aandacht kan besteden aan de statistieken! Daarom zou ik je hulp echt erg op prijs stellen!Volg je Fundraiser Online al op Twitter?

Follow FundraiserOnl on Twitter2 opmerkingen:

  1. En onze prachtige cover dan ;-)?

    https://www.facebook.com/fondsgehandicaptensport

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Dion...Die voldoet niet aan de voorwaarden van Facebook!

    BeantwoordenVerwijderen