Goede Doelen LinkedIn Top 100 [Feb 2022]

Vorig jaar was absoluut het jaar van LinkedIn. Het aantal volgers steeg hard, sneller dan welk ander sociaal medium dan ook. Na jaren van desinteresse stortte onze sector zich massaal op het 'oude' LinkedIn. 

Ik ben dan ook heel benieuwd of deze trend zich doorzet, en of de Top 100, zoals ik bij de vorige meting al aankondigde, de grens van de 1 miljoen volgers gaat passeren. We zullen het snel weten...

Samenstelling

Heel veel veranderingen, maar onder aan de streep...geen enkele nieuwe toetreder tot de Top 100 en dus ook geen enkele afvaller. We treffen exact dezelfde 100 accounts die we in november ook al in de lijst tegenkwamen.

De ondergrens voor opname stijgt van 2.129 naar 2.270 volgers. 

Resultaat

Ja, het is zover! De grens van 1 miljoen volgers is gepasseerd. 

De LinkedIn Top 100 telt inmiddels 1.012.893 volgers. Dat zijn er 61.315 meer dan bij de meting van november, een kwartaalgroei van 6,4%. Dat is een grotere relatieve én absolute groei dan we bij de vorige twee metingen waargenomen hebben.

De groei van LinkedIn zet zich dus stevig door. Een groei die ook in de volle breedte waarneembaar is, want geen enkel account in de waarnemingslijst laat rode cijfers zien en hele grote uitschieters, die het algemene beeld zouden kunnen vertroebelen, zijn er ook niet. 

Grote Groeiers

Bij de vorige meting ben ik begonnen met een lijst van de 10 grootste groeiers in de Top 100. Die lijst ziet er bij deze meting als volgt uit:

Hierin vallen de volgende zaken op:

  • De groei van het aantal volgers in de Top 10, van 17,3 duizend naar 19,5 duizend is in lijn met de groei van de hele Top 100. Geen grote uitschieter dus.
  • Wetlands International, de grootste groeiers is nieuw in de Top 10 lijst. 
  • Zeven accounts zagen we ook bij de vorige meting in deze lijst staan.

Verschuivingen

De Top 100 kent weer veel kleine veranderingen. Zo zien we dat in de Top 10 Hivos (naar 6) van plek ruilt met WNF en WarChild naar plek 8 gaat ten koste van het Rode Kruis.

Grotere verschuivingen zien we lager in de lijst:

  • Wetlands International gaat van 28 naar 21
  • MIND gaat van 30 naar 25
  • Defence for Children gaat van 62 naar 55
  • en Balans gaat van 92 naar 85

Conclusie

De groei van LinkedIn accounts zet zich onverminderd door in onze sector. Inmiddels is de grens van de 1 miljoen volgers geslecht, en het eind van de groei is zeker nog niet in zicht. 

Tegelijkertijd kan ik niet veel anders dan hetzelfde concluderen als bij de vorige meting: Het is ook een beetje saai, want er gebeurt weinig opmerkelijks. Dat is toch een moment waar ik een beetje op zit te wachten. Misschien bij de volgende meting?

De lijst


 

Vragen of opmerkingen of wil je ook in de lijst? Lees eerst de pagina met informatie over opname en mail dan naar fundraiseronline@sestertius.nl

  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten