1 Jaar Fundraiser Online!

Op 14 oktober 2010 zag Fundraiser Online het levenslicht. Precies 365 dagen later is het zover...de eerste verjaardag. Na 150 blogpost is er veel, héél veel veranderd. Een terugblik op een jaar FundraiserOnline. Dat er nog maar heel veel van deze jaren mogen volgen....

Precies een jaar gelden startte ik met Fundraiser Online. Niet met de bedoeling uitgebreid te gaan bloggen, maar omdat ik niet precies wist hoe ik 'leuke linkjes' moest delen met de leerlingen van de opleiding Fondsenwerving B van IF Academy.

De 'linkjes', met bijbehorende verhalen en duidingen werden al heel snel veel meer dan dat....omdat  Fundraiser Online, dat toen niet meer dan een gedachtespinsel was, plotseling bezocht werd door volslagen vreemden. Daar had ik helemaal niet op gerekend. Niet heel veel bezocht, in de eerste maanden slechts enkele honderden keren, maar toch, ik vond het wel leuk...Tot 1 januari  waren het 969 bezoekers.

Enkele maanden later, het werd januari 2011, nam het bezoek een grote vlucht. Vanaf dat moment is het ieder maand meer geworden. Meer pageviews, meer unique visitors...het ging maar door.

Mijn eigen LinkedIn account was er vanaf het eerste moment, maar in februari 2011 begon Fundraiser Online ook Twitter actief te gebruiken. @fundraiseronl werd al snel populair en heeft inmiddels ruim 500 volgers. Ook Facebook (sinds mei) en Google + (sinds juli) worden actief ingezet. 

In mei publiceerde Fundraiser Online de eerste Top 100 Goede Doelen op Twitter. Dat zorgde voor een grote stap in bezoek. Ook de juni-Twitter-maand bleek een schot in de roos. Toen in augustus de 'Top 200 op Twitter' en begin september de 'Top 100 op Facebook' gepubliceerd werden ging het bezoek plotseling met reuze stappen vooruit.Met dank aan het CBF  en FM magazine die erover berichtten.

Na 150 blogposts zijn er nu meer dan 75.000 pageviews geweest en werd Fundraiser Online in september 10.000 keer bezocht! Wow!

DANK!

Jullie, als trouwe bezoekers, maken het mogelijk dat ik, inmiddels bijna iedere avond, bezig ben met Fundraiser Online. Speciale dank gaat overigens ook uit naar de steunpilaren AlterNet en Ifunds die me bijgestaan hebben om dit succes(je) te bereiken.

Om het verhaal compleet te maken: Dit waren de best bezochte blogposts van het afgelopen jaar. Lees ze nog eens, en geniet ervan, dat heb ik ook gedaan:

 1. De goede doelen Twitter top 200
 2. Top 100 goede doelen op Facebook
 3. Nederlandse top 100 goede doelen op Twitter
 4. Informeren, minder vragen
 5. Het einde van koninkrijkjes
 6. 19 onbegrijpelijke reacties
 7. Volksverlakkerij
 8. Fondsenwervers en online sociale media 
 9. Een goede eerste indruk 
 10. 9 tips voor een fondswervend succesvolle website 

Nogmaals dank! Ik ga m'n best doen om er volgend jaar nog iets veel mooiers van te maken!

Zo...en nu eerst een biertje!

Volg Fundraiser Online op Twitter
@FundraiserOnl 

of druk hier:
 
Follow FundraiserOnl on Twitter

 


2 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd en bedankt voor alle blogs! Geniet van het biertje, je hebt 'm verdiend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Alette

  DANK!

  Wat moet een mens daar aan toevoegen...?

  BeantwoordenVerwijderen